Blogger

 

1. Ilmainen blogipalvelu

2.Erilaisten "päiväkirjojen" luomiseen. Ihmiset voivat vaikkapa kertoa omasta päivästään seuraajilleen julkaisemalla kuvia, linkkejä, sekä tekstiä.

3. Käyttäjä luo tunnukset ja ohjelma avustaa blogin käyttöön hyvinkin helposti. Omaa sivua voi kustomoida erilaisilla valmiilla taustoilla yms.

 

Twitter


1. Samankaltainen kuin edellinen, mutta päivityksen ovat usein tilannesidonnaisempia ja niitä voi olla hyvinkin lyhyellä väliajalla. Ei niin syvällistä sisältöä.

2. Nuorten suosima, yrityksen, julkisuuden henkilöt. Kaikki jotka haluavat jakaa ajatuksiaan nopeasti. Käytössä myös erilaisissa televisio-ohjelmissa.

3. Käyttäjä rekisteröityy ja hankkii oman seuraajakuntansa, joka näkee hänen "twiittinsä". Samalla käyttäjä voi itse alkaa seuraamaan muita käyttäjiä, jolloin hän saa heidän "twiittinsä".


Digg

1. Sosiaalinen nettisivu, jonka käyttäjät voivat jakaa uutisia ja muita mielenkiintoisia tapahtumia toisilleen.

2. Uutisten levittäminen, ajankohtaisten asioiden seuraaminen

3. Käyttäjät äänestävät halumiaan uutisia etusivulle, jolloin suosituimmat uutiset ja asiat ovat kaikkien helposti nähtävillä etusivulla.

 

Tumblr

1.  Blogisivusto

2. Erilaisten "päiväkirjojen" luomiseen. Ihmiset voivat vaikkapa kertoa omasta päivästään seuraajilleen julkaisemalla kuvia, linkkejä, sekä tekstiä.

3. Sivustolle rekisteröitymisen jälkeen voi perustaa oman blogin ja seurata, kommentoida ja linkittää muille muiden blogeja.


Flickr

1. Ennenkaikkea valokuvien, mutta myös videoiden jakoon keskittynyt palvelu.

2. Kuvien ja videoiden jakaminen muille ihmisille (ilmaiskäyttäjille rajoituksia).

3. Käyttäjä rekisteröityy ja voi siten tallentaa kuvia ja videoita sivustolle muiden nähtäväksi. Halutessaan käyttäjä voi maksua vastaan hankkia lisää ominaisuuksia.

 

Youtube

1. Sivusto, jolle käyttäjät voivat tallentaa videoitaan muiden nähtäväksi sekä katsella ja kommentoida toisten videoita.

2. Vain mielikuvitus on rajana. Esim. videoblogit, elokuvien trailerit, urheilukisat, musiikkivideot, erilaiset arvostelut ja käyttöohjeet, kissavideot jne jne...

3. Käyttäjä voi selata videoita ilman rekisteröitymistä, mutta videoiden kommentointi ja julkaisu vaatii käyttäjätunnukset. Videoissa voi olla rajoituksia (esim vain nähtävillä tietyille henkilöille, ikäraja...).


LinkedIn


1. Verkostoitumispalvelu

2. Käyttäjät voivat jakaa oman cv:n, kertoa kokemuksia edellisestä työpaikasta ja työnantajasta ja hakea työpaikkaa.

3. Käyttäjä jakaa oman cv:n ja voi kertoa, etsiikö työpaikkaa. Mikäli työnantaja kiinnostuu voi hän ottaa yhteyttä käyttäjään.


Google+

1. "Reaaliaikaisen sisällön jakamisen vallankumous verkossa."

2. Useita toimintoja: tiedostojen jakaminen, erilaiset keskustelut, "instant upload", tapahtumat-toiminto...

3. Käyttäjä rekisteröityy ja voi alkaa sen jälkeen hyödyntämään palvelun erilaisia toimintoja muiden käyttäjien kanssa. Esimerkiksi tiedostojen jakaminen on todella helppoa Google+:n avulla.

 

Slideshare

1. Esitysten ja esitelmienjakopalvelu.

2. Käyttäjät voivat jakaa tekemiään esitelmiä (esim powerpoint, pdf...) ja ladata muiden tekemiä teoksia.

3. Käyttäjä rekisteröityy ja hän voi etsiä halumiaan esityksiä tai laittaa omia esityksiään sivustolle muiden ladattavaksi.

 

Pinterest


1. "Ilmoitustaulutyyppinen sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu" (Wikipedia)

2. Mahdollistaa tiedon "kuratoinnin", eli luodaan tietoarkistoja tietyn teeman ympärille.

3. Käyttäjä voi selata muiden tekemiä "arkistoja" ja poimia sieltä omiin arkistoihinsa tietoja.

 

Instagram

1. Ilmainen kuvienjakopalvelu. Päivittäminen käytännössä todella helppoa ja nopeaa.

2. Kaikki jotka haluavat jakaa kuviaan ystävilleen ja seuraajilleen.

3. Käyttäjä rekisteröityy ja ottaa kuvan useimmiten kännykällään ja jakaa sen suoraan ohjelman avustuksella sivuillee, jolloin se on kaikkien seuraajien nähtävillä.